Ma végre kiderül a Bika sorsa!

Ma végre kiderül a Bika sorsa!
Ha nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani a vevő, hogy letétbe helyezte – az értesüléseink szerint – 800 millió forintos foglalót, megkezdhetik az Aranybika felszámolását.

Ma 14 órától tarjta a Cívis Hotels Zrt. harmadik csődegyezségi tárgyalását hitelezőivel. Mint arról már korábban beszámoltunk, a legutóbbi találkozón (február 8.) a cég elnök-vezérigazgatója, Hupuczi László bemutatta a leendő orosz vevőt és annak hazai képviselőit. Egyelőre még nem tudni, hogy sikerült-e letétbe helyeznie a névtelenségbe burkolózó cseljabinszki üzletembernek az említett összeget egy magyaroszági ügyvéd számláján, ez ugyanis a feltétele annak, hogy a hitelezők elismerjék, mint komoly vevőt. A befektető által kínált korábbi bankgaranciát – mint arról már beszámoltunk – nem fogadták el a hitelezők. Ahogyan arról már olvashattak a haon.hu-n, a 4 milliárd forintos vételárról szóló információinkat ugyan nem, de azt, hogy a Hotel Aranybika mellett a Kálvin téri Best Westernt is megvásárolná az orosz befeketető, megerősítette az őt képviselő hazai cég, a Glenroy Technologies Zrt. ügyvédje. Dr. Baka Levente, jogi képviselő elmondta: az orosz vevő továbbra is szállodaként üzemeltetné a hoteleket.

A befektetőről egyelőre csak annyit tudni, hogy több szálloda mellett egy sörgyár tulajdonosa, s az őt képviselő Glenroy Technologies Zrt. társvállalata a Glenroy Zrt. többek között az orosz Gazprom cég partnere.

A csődtárgyalást követően a fejleményekről portálunk is beszámol.

– F. Á. –

Korábbi cikk:

Az orosz vevő