folytatódik a program

2019.06.23. 08:44

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések

A családvédelmi akciótervhez kapcsolódóan minden korábbinál jelentősebb bölcsődefejlesztés valósul meg, amely fontos lépés a családbarát Magyarország megteremtéséhez – hangsúlyozta Varga Mihály.

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A pénzügyminiszter kiemelte: a tavaly indult program eddig összesen 3,2 milliárd forintot biztosított bölcsődék létrehozására és fejlesztésére, amelynek révén több mint 600 új férőhely jön létre.

Mint mondta, ennek elérésében – a rendelkezésre álló uniós források mellett – kiemelt szerep jut a hazai költségvetésnek is.

A tavaly beérkezett pályázatok eredményeként 14 önkormányzatnál 1,3 milliárd forintos támogatással kezdődhetett el 263 új bölcsődei férőhely kialakítása. A mostani döntéssel újabb húsz településen indulhat bölcsődefejlesztés, így további 346 gyermek számára biztosítható elhelyezés – ismertette a pénzügyminiszter.

A program célja, hogy lehetőleg minél több településen legyen elérhető a hároméves kor alatti gyerekek napközbeni felügyelete, ami a család és a munka összehangolásához kíván segítséget nyújtani a szülőknek. Ezzel összhangban az önkormányzatok továbbra is pályázhatnak, ugyanis évente több alkalommal, a pályázatok beérkezésének üteméhez igazodva születhet támogatói döntés – hangsúlyozta Varga Mihály.

A pályázatok benyújtásának végső határideje 2020. március 19., a támogatott települések listája a kormany.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában