Ma nevezi ki az Orbán-kormány államtitkárait az államfő

Szerda délután adja át Sólyom László köztársasági elnök az Orbán-kormány 42 államtitkárának kinevezését – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A Miniszterelnökség államtitkára Varga Mihály lesz.

A Belügyminisztérium államtitkára Kontrát Károly és Tállai András, közigazgatási államtitkár pedig Felkai László lesz majd.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Répássy Róbert, Rétvári Bence, Szabó Erika és Szászfalvi László lesz államtitkár, a közigazgatási államtitkár pedig Gál András Levente lesz.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkárának Simicskó Istvánt, Fodor Lajost pedig közigazgatási államtitkárnak nevezi ki a kormányfő.

A Külügyminisztériumnál Németh Zsolt látja el az államtitkári feladatokat, a közigazgatási államtitkáriakat pedig Bába Iván.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál hat államtitkár lesz: Becsey Zsolt, Bencsik János, Cséfalvay Zoltán, Czomba Sándor, Kármán András és Naszvadi György. A közigazgatási államtitkárként Nagy Róza dolgozik majd.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál szintén hat segítője lesz a miniszternek: Czene Attila, Halász János, Hoffmann Rózsa, Soltész Miklós, Szócska Miklós és Szőcs Géza. Közigazgatási államtitkárként Jávor András dolgozik majd a tárcánál.

Szintén hat államtitkár lesz majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál: Fónagy János, Halasi Tibor, Hegmanné Nemes Sára, Molnár Ágnes, Nyitrai Zsolt és Völner Pál. Itt Vízkelety Mariann lesz a közigazgatási államtitkár.

A Vidékfejlesztési Minisztériumnál Ángyán József, Czerván György, Illés Zoltán, Kardeván Endre és V. Németh Zsolt államtitkár, Farkas Imre pedig közigazgatási államtitkár lesz.

– Független Hírügynökség –