Ma megkezdődik a 2018/2019-es tanév

Akt.:
Simon Boglárka tanító tankönyveket válogat a szeptember eleji tanévkezdés előkészületei során a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban 2018. augusztus 27-én.
Simon Boglárka tanító tankönyveket válogat a szeptember eleji tanévkezdés előkészületei során a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban 2018. augusztus 27-én. - © MTI Fotó: Komka Péter
Budapest – Ma reggel becsengetnek az iskolákban, megkezdődik a 2018/2019-es tanév egy és negyedmillió általános és középiskolás diák számára. A tanév hossza változatlan.

Múlt hét kedden az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeztek az alaprendelésekből az iskolákba, ezzel 12,5 millió tankönyv került ki az oktatási intézményekbe: csaknem 8,5 millió állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többi magánkiadók munkája.

Az ingyenes vagy kedvezményes étkezésre az iskolákban az állam nyolc éve szűk 38 milliárd forintot költött, jövőre már ennek két és félszeresét, több mint 72 milliárdot.

A tanítási év hosszában nincs változás, az utolsó tanítási nap 2019. június 14-én, pénteken lesz.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a most induló tanévben is folytatódik Az iskola rendőre program. Célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése.

Szeptemberben – a napi oktatás kezdete és befejezése időszakában – a rendőrség és a polgárőrség azon általános iskolák környékén, ahol az közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, kiemelt jelenlétet biztosít.

– MTI –


Budapest - A most induló tanévben minden eddiginél több támogatás segíti a gyermekes családokat, minden eddiginél több pénz jut az oktatásra és az iskolafejlesztésekre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel. Mint kiemelték: 2019-ben 606 milliárd forinttal több jut oktatás...

Illusztráció - Tankönyvek
Budapest - A posta több mint 12 millió tankönyvet szállított ki határidőre 4108 iskolába - közölte a Magyar Posta Zrt. szóvivője szombaton az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a szállítás augusztus 1-én kezdődött és 22 nap alatt sikerült befejezni. A kollégák naponta átlagosa...Sporthírek