Ma már nem sikk nem tanulni a labdarúgóknak

Gyarmati Zoltán
Gyarmati Zoltán - © Fotó: dvsc.hu
Debrecen – Az akadémia játékosai nagyon biztató félév után vannak túl a tanulmányi eredményeiket tekintve.

Lezárult az első félév és annak értékelése az akadémiai csapatoknál. Nagyon pozitív változások – amelyek elsősorban a hozzáállásból adódnak – mutatkoznak a tanulmányi eredményeket tekintve másfél év után.

– Megváltozott a focisták tanuláshoz való viszonya, szemlélete – kezdte a dvsc.hu-nak adott nyilatkozatát a Debreceni Labdarúgó Akadémia oktatásvezetője, Gyarmati Zoltán.

– Ma már az a ciki, ha valaki nem tanul jól, nem csinál előrehozott érettségit, minél később nyelvvizsgázik le. Erre élő példa a mostani U19-es csapat, ahol több labdarúgó is jelentkezett előrehozott érettségire, valamint a 2016-2017-es tanévben érettségizők közül mindenki jelezte a továbbtanulási szándékát felsőoktatási intézménybe. A tanulmányi átlagok 3,89 és 4,27 között mozognak a csapatoknál. Ilyen komoly sport általi elfoglaltság mellett ez jónak mondható. Nyilván vannak problémás gyerekek és helyzetek, amelyeket időben le szoktunk reagálni, és az iskolát, szülőket bevonva minél hamarabb megoldani. Az akadémia feladata továbbra is a tanulás és a sport összehangolásának segítése. Ösztönözni szeretnénk a fiatalokat az idegen nyelvek elsajátítására, ugyanis a csapatok mellett a magyar és portugál szakemberek is egyre többet alkalmazzák az angol labdarúgás szaknyelvét. Például edzések közben, videoelemzéseknél, értékeléseknél. Továbbra is biztatjuk a környékbeli fiatalokat, hogy jelentkezzenek hozzánk sportolni, és nyugodt szívvel válasszák főbb partneriskoláinkat (DE Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium) tanulás szempontjából.