Ma kezdődik a Zamat Fesztivál, készítsék az ízlelőbimbóikat!

Ma kezdődik a Zamat Fesztivál, készítsék az ízlelőbimbóikat!
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ma 14 órakor megnyitja kapuit az ötödik Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál!

A Zamat közönségének még a közelben lévő nagyerdei éttermekig sem elmenniük, ugyanis a Pálma és a Krúdy is helybe viszi a finomságokat. Összesen kilenc étterem kínálja majd kifejezetten a fesztiválra készült ételeit, melyek jólesnek majd a pálinkaházak csaknem kétszáz pálinkájához.

– Tavaly és tavalyelőtt is elkészítettük a pálinkával ízesített kolbászunkat, idén azonban nemcsak ezzel, hanem eredeti recept alapján egy marha- és sertéshúsból, szalonnával készülő debreceni párossal is megjelenünk. Ciabattán­kban pergelt káposztával és rukkolával, mustáros dresszinges paradicsommal ízesítjük a sült debrecenit, de a híres páros a marhatokányunkban és a levesünkben is megjelenik – mutatta be az étlapot Terdik János, a Krúdy étterem üzletvezetője.

A tradicionális magyar konyha remekeit és egzotikus vidékek finomságait hozza egy tető és fesztiválsátor alá a Pálma étterem: – Megpróbáltuk a Pálma által képviselt nemzetközi konyhát is bemutatni, nemcsak a magyaros ételek, de a fúziós konyha is megjelenik, közép-amerikai ízek keverednek majd a debreceni párossal. A garnélás, kolbászos jambalaya szerepel az étteremben az étlapon egy spanyol jellegű kolbásszal, amit a Zamatra debreceni párossal váltunk ki, én már kóstoltam, nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek – beszélt az ételekről lapunknak Kovács Sándor, a Pálma étterem ügyvezetője. A Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál ma este többek között a Bikini, holnap pedig az Edda koncertjeivel várja a közönséget. A rendezvény pénteken és szombaton 17 óráig, vasárnap egész nap ingyenesen látogatható.

HBN–SzL