Ma délután temetik Daróczi Dávidot

Ma délután temetik Daróczi Dávidot
Szerda délután 14 órakor helyezik végső nyugalomra Daróczi Dávid volt kormányszóvivőt a csepeli temetőben.

A szertartás nyilvános lesz, de a búcsúztatás egyes részein csak a közeli hozzátartozók vesznek részt. Sajtóhírek szerint a gyászszertartáson a görög-katolikus pap búcsúztatója után Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mond beszédet.

Daróczi Dávid április 2-án éjszaka lett öngyilkos egy VI. kerületi, Andrássy úti ház harmadik emeleti lakásában. Azt egyelőre nem tudni, mi vezette odáig a volt kormányszóvivőt, hogy önkezével vessen véget az életének. Az éjszaka elvégezték a halottszemlét, a gyilkosság lehetőségét kizárták. A gyászoló családnak több állami vezető és politikai párt is kifejezte részvétét.

Videó: Liptai Claudia megrendítő vallomása a Mokkában

Daróczi Dávid 1972. április 29-én született. A PPKE Hittudományi karán, majd a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi karán tanult. Több lapnál is dolgozott, elnöke volt egy ideig a Rádió C felügyelőbizottságának és dolgozott a Magyar Televízióban is. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvivői Iroda vezetője lett. 2007 júniusában kormányszóvivő lett, a posztról 2009. április 24-én mondott le, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozásával.

– Független Hírügynökség –