Kezdődik a Campus Fesztivál

Akt.:
Kezdődik a Campus Fesztivál
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A 0. napon még nem üzemel minden programhelyszín, de a zenei felhozatal máris rendkívül erős: búcsúzik Debrecentől a Heaven Street Seven, „hazalátogat” Szabó Balázs, és nagy koncertet ad a Vad Fruttik.


Az Artisjus-díjas kelet-magyarországi rendezvény a legszínvonalasabb fesztiválhelyszínnel büszkélkedhet hazánkban, ahol tavaly már több mint hetvenezren buliztak. A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt, a mosdók, sétáló utak és szökőkutak mellett a fesztiválozókat szolgálja a stadion látványos épülete, benne a több mint ezer négyzetméteres buli arénával. A kulturális programok centruma a fesztivál emblémájaként is ismert, frissen felújított 101 éves Víztorony, ahol az izgalmas koncertek, éjszakai filmvetítés mellett a Dumaszínház humoristái is szórakoztatják majd a közönséget.

A látogatók által 2014-ben a legnépszerűbb debreceni rendezvénnyé választott Campus Fesztivál ma kinyitja kapuit. A belépés után a Debreceni Egyetem fizikusai és kémikusai látványos kísérletekkel, füstoszlopokkal, folyékony nitrogénnel egészen biztosan már az első pillanatban lenyűgözik a fesztiválozókat, ízelítőt adva abból a kavalkádból, ami a Campus ideje alatt vár mindenkire.

Több mint négyszáz zenei és kulturális, szabadidős és ismeretterjesztő program 25 helyszínen, összesen mintegy 1000 fellépővel és közreműködővel. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató előrejelzése szerint, látva a jegyértékesítés eredményeit, idén az is elképzelhető, hogy ki kell tenniük a fesztivál kapujára a „megtelt” táblát.

Az idei Campus ráadásul abban is különleges lesz, hogy a Loki a lett Skonto Riga futballcsapatát július 23-án, a fesztivál idején fogadja majd a stadionban. Ezzel a könnyűzenei fesztiválokon szokatlan, Magyarországon sosem látott rendezvénykombináció valósul meg a Nagyerdőben.
A nemzetközi sztárok – Caro Emerald, Enter Shikari, Wilkinson, Modestep – mellett, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Quimby, valamint Debrecenbe érkezik Majka és Curtis, a Wellhello, a Halott Pénz, a Road, az Ossian, és a Brains is.

– Bakó Csaba –


Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.campusfesztival.hu


A Campuson búcsúzik debreceni közönségétől a Heaven Street Seven
Debrecen – Utoljára lép fel Debrecenben is a Heaven Street Seven zenekar.


Várják a Campus Fesztiválra érkezőket
Debrecen – Nagy valószínűség szerint a nem debreceni fesztiválozók zöme szerdán érkezik meg, de az már most biztos, hogy a Nagyerdő környéki panziók magas kihasználtsággal fognak üzemelni – fogalmazott kedden Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnöke.


Az Agóra Tudományos Élményudvar is várja a fesztiválozókat
Debrecen – Az Agóra Tudományos Élményközpont a fesztiválozókat is szeretné meggyőzni arról, hogy a tudomány lehet izgalmas, lenyűgöző, élményekkel teli és szórakoztató.


A Campus Fesztivál idején több busz is terelőútvonalon közlekedik
Debrecen – A Campus Fesztivál előkészületi munkálatai miatt és annak zavartalan lebonyolítása érdekében 2015. július 20-án üzemkezdettől, július 26-án üzemzárásig a 16-os, 22-es, 22Y-os, 24-es, 24Y-os, valamint a reptéri járat terelőútvonalon közlekedik.


Debreceni Egyetem a Campus Fesztiválon
Debrecen – Idén még több tudománnyal találkozhatnak a látogatók a Campus Fesztiválon, ami az ország egyetlen „okos” fesztiválja.


Kulisszatitkok a Campus Fesztiválról: mit kíván Caro Emerald?
Debrecen – Hollandia első számú fesztiválzenekarának repülőgépe Pesten landol, onnan egyből jönnek Debrecenbe.


A DKV hazavisz a Campusról
Debrecen – A DKV Zrt. az idén először, éjszakai autóbuszjáratok beállításával szervezi meg a fesztiválozók hajnali hazajutását. A járatok 2015. július 24, 25 és 26-án, pénteken, szombaton és vasárnap közlekednek majd.


Szuperbuli a Nagyerdőn
Debrecen – Egy este lép fel a Loki és a Quimby.