Ma dönthetnek a szövetségben

Ma dönthetnek a szövetségben
Az OB I-es indulásra is beadta a minap jelentkezését a DVSE felnőtt csapata, vagyis hivatalosan is megcélozta az élvonalat. A legfontosabb pont ebben a történetben, hogy az MVLSZ miként határoz a beadvánnyal kapcsolatban, a többi teendő ennek függvényében esedékes.

Gyöngyösi Andrással arról beszélgettünk, miért is lenne hasznos, ha az OB I B-t (ahova már feljutott a gárda) átlépve, ősztől egyből az OB I-ben indulhatna.

– “Olcsóbb bent maradni ott, mint feljutni oda” – kezdte mondandóját a szakvezetőnk. – “Ráadsául, ha csak az anyagiakat nézzük, az élvonalban a szövetség fizeti a játékvezetőket, míg az OB I B-ben a csapatok, emellett véleményem szerint nagyjából ugyanúgy meg kéne erősíteni a mostani keretet a második vonalban is – ha fel akarnánk kerülni -, mint ami ahhoz kellene, hogy a legjobbak közt megmaradjunk.”

A néző is több lenne

– “Emellett a támogatók is jobban jönnek a legerősebb mezőnyben szereplő együtteshez, plusz, egyáltalán, ha van ilyen lehetősége egy klubnak, akkor azon kapva kell kapni, mert ki tudja, lesz-e megint hasonló sanszunk.”

Vezetőedzőnk szerint egyáltalán nem kellene olyan pénzösszegeket felkutatni, mint egy kosár-, kézi- vagy egy focicsapatnak hasonló esetben, mivel a vízilabdában a játékosok álatalában közel sem keresnek annyit, mint az előbb említett sportágakban.

Az utánpótlásból az élvonalba

– “Meggyőződésem, hogy 15-20 millióból bent lehet maradni az OB I-ben, ami Debrecennek sem lenne mellékes szerintem. Ráadásul ezt a csodálatos uszodát is meg kéne tölteni emberrel, ne csak néhányan porolják le a nadrágjukkal a székeket. Egyébként meg már most érdeklődtek nálam játékosok, akikre esetleg számíthatnék erősítésként, ha sikerül elindulnunk az élvonalban, de a mostani keretre épülne a csapat.”

Érdeklődtünk, mennyire lenne Debrecenhez kötődő a jövő együttese a pólósokat illetően: – most is féltucat Debreceni Egyetemen tanuló játékosunk van, ők jelentenék a kapcsot a várossal, illetve természetesen a teljes utánpótlásunk debreceni, belőlük kerülhetnek ki majd évek múlva újabb élvonalban is bevethető vízilabdázók, csak legyen előttük egy ilyen pozitív példa! Nagyon remélem, hogy kedvező döntés születik ma a szövetségben!”