Ma ünnepelné nyolcvanadik születésnapját Soós Imre színész legenda

Ma ünnepelné nyolcvanadik születésnapját Soós Imre színész legenda
A balmazújvárosi születésű híresség, nagyon fiatalon halt meg. 27 évesen hagyta el pályáját s a színpadot, s költözött a túlvilágra, hátra hagyva sok-sok kételyt és azóta is megmagyarázhatatlan dolgokat, halálának körülményeivel kapcsolatban. Csige Sándor tudósítása

A már 1954-ben Jászai Mari díjat kapott színész óriás olyan feledhetetlen filmkockákon nyújtott remek teljesítményeket, mint a Lúdas Matyi főszerepe, a Dalolva szép az élet vagy a világsiker kapuit döngető Körhinta, ahol Törőcsik Marival játszotta el az örök szerelmespár szerepét.

A libalegelőről a színpadig és kamerákig eljutó fiatal, hamar a reflektorfénybe került természetes és egyszerű, de ugyanakkor zseniális játékával.
A hírnév nem is váratott magára sokáig, de ahogy szárnyra kapja és magasba emeli, úgy is ejti a földre a fiatal színészt. A tragikus sorsú színészre, munkásságára ma 13-tól megemlékezést tartanak Balmazújvároson, a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, ahol többek közt Dr. Tiba István polgármester, Neszmélyi Magdolna színész, Soós Gábor unokaöcs, Vajda Mária főmuzeológus, Oláh Andrea újságíró és Molnár László színész is tiszteletét teszi e jeles nap alkalmából.