MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – Csaknem négyezren vettek részt a Múzeumok Éjszakáján Baranya megyében

Ezúttal is nagy siker volt a Múzeumok Éjszakája, többen vettek részt a rendezvényeken, mint tavaly, amikor esős volt az időjárás, így összesen megközelítőleg négyezren voltak a pécsi és a baranyai programokon – tudta meg a Független Hírügynökség Tillai Gábortól, a Janus Pannonius Múzeum történészétől. Baranya megyében 9 helyszínen több mint 40 programmal várták az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján.

Erre az alkalomra kinyitották a Régészeti Múzeumot, ahol a török kori csaták hangulatát idézhették fel és próbálhatták ki az érdekődők.

Népszerűnek bizonyult a múzeumi manóséta a Természettudományi Múzeumban, ahol a legkiebbeknek tartottak interaktív, zenés tárlatvezetést. Itt éjfélkor dobzenekar előadsával kísért tűzugrás is volt, amelyen csaknem százan vettek részt. A Modern Magyar Képtárban a Vasarely-kiállítást lezáró audiovizuális performanszt láthatott a közönség, francia vendégművészek özreműködésével.

A Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeumban a mobiltelefon, mint kortörténeti eszköz rejtelmeibe vezették be az érdeklődőket, a Csontváry Múzeumban pedig a pécsi kamarakórus adott nagysikerű koncertet

A vállalkozó kedvűek, mintegy 50-es Gábor Olivér régész vezetésével a Jakab-hegy régészeti nevezetességeit látogathatták meg egy éjszakai, fáklyás túra keretében.

Vasárnap is folytatódik

A Múzeumok Éjszakája Baranya megyében vasárnap is folytatódik: 18 órakor ágyúlövéssel veszi kezdetét a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen a “Határon innen és határon túl” című program, amit a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága szervez. Itt lesz íjászbemutató, művészeti előadás és történeti előadás is.