Lúzerek sportja

Akt.:
Helyszínelés a Derék utcán a 2016. január 6-i fegyveres rablás után
Helyszínelés a Derék utcán a 2016. január 6-i fegyveres rablás után - © Fotó: Matey István
Te is eljátszadoztál már a gondolattal, igaz? Különösen most, hogy korán sötétedik, kilenckor meg már a tévé és a gép előtt van mindenki, üresek az utcák. Ilyenkor viszonylag feltűnés mentesen meg lehetne csinálni. Ezek a garázsboltosok nem is gondolják komolyan, hogy megússzák. Két perc az egész. És mikor kerestél ennyit két kicseszett perc alatt? Ratalics László írása.

Mégis azt mondom, ha ezen túráztatod az agyadat, akkor az a legbiztosabb jele annak, hogy egy vesztes vagy. A profik nem mennek bele ilyen baromságba. Azért a pár tízezerért, ami az ilyen abécékben összejöhet? Hülye vagy? Egy trafikrabló csávót, szintén Derék utca, 6 év 4 hónapra nyomtak le a nyáron, aztán az még nem is lövöldözött. A pénzes postásért, hogy mondjak egy másik tócóskerti fegyveres rablást a múltból, 7 évet szórtak ki jogerősen. Ha jól emlékszem, 140 ezer forintot „zsákmányolt” az a lúzer, idézőjelezem, mert ha a lóvét visszaosztod a börtönhónapok számával, akkor rájössz, hogy havi alig több mint másfél ezer forintért rizikózott a figura. A trafikrabló gyerek meg? Kemény 21 ezer forintért sitteltette le magát 21 évesen. Nem baj, az ilyen fiatal pipiket szeretik odabent.

Olyan ez öcsém, mint a rulettasztal: sok kis téttel pörgetni tuti bukó. Vagy neked megéri 50 ezer, hogy utána a gyomrod minden szirénaszóra felszaladjon a szájpadlásodig? Hasmenés, ha valaki robogva jön fel a lépcsőházban? Menetrendszerűen megéberedni minden hajnalon, hátha most élesíti valaki a TEK-től a digitális kamerát, megörökítendő, amint egy szál gatyában jössz elő a lakásból, majd szétlapított béka pózban viszontlátni magadat a Kékfényben?

Felejtsd el. Ez az idiótáknak való.

– Ratalics László –


Fegyverrel raboltak ki egy boltot Debrecenben
Debrecen – A bátor vásárlók eredtek a támadó nyomába, akit a lövések ellenére letepertek.