Luxemburgban nyert díjat a csökmői zenekar

Akt.:
A csökmői zenekar Luxemburgban
A csökmői zenekar Luxemburgban - © Fotó: magánarchívum
Csökmő – A Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar képviselte idén hazánkat a luxemburgi Differdange városában megrendezett Diffwinds Fesztiválon, amit immár tizedik alkalommal rendeztek meg a nagyhercegségben.

Eddig Magyarországról a bólyi, kiskunfélegyházi, a tótkomlósi és a csolnoki zenekarok jutottak el a távoli ország jeles zenei rendezvényére. Az, hogy épp a kis bihari falu zenészei voltak az ötödikek, akik magyarként játszhattak az idegen ország színpadán köszönhető a szülőknek és a támogatóknak, akik anyagilag segítették ennek megvalósulását. A csökmői csapat július 10-én indult útnak és 15-én érkezett haza.

Útközben szétnéztek a német Passauban, a luxemburgi fővárosban, valamint hazafelé a Tripsdrill vidámparkban is eltöltöttek egy kellemes napot. Felléptek a Diffwinds Fesztiválon a koncertteremben és utcán is, de a német vidámparkban is játszottak néhány számot. A nemzetközi zenei fesztiválon, ahol a legjobbnak nyilvánított zenekar mellett minden résztvevők jutalmaznak valamilyen díjjal, a luxemburgi, a svájci, a portugál, a német, és a lengyel zenekarok között a legfiatalabb zenészekből álló zenekarnak járó első díjat hozták el a csökmőiek, nagy tetszést aratva a közönség körében.

Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

A fesztivál kiemelkedő zenekarának idén a portugálokat választották, de azt megjegyezte a zsűri, hogy a csökmői zenekar kitűnt a zeneszámok megválasztásával, hiszen ők játszották a legtöbb olyan darabot, ami a saját hazájukra jellemző.​

HBN-B. Kiss Andrea