Lukács Laci: „Oda fogunk reccsenteni piszkosul”

Lukács Laci: „Oda fogunk reccsenteni piszkosul”
Debrecen. A Tankok július 27-én a nagyszínpadon 22 órától csapnak a húrok közé. A fesztivál kapcsán a zenekar énekesét, Lukács Lászlót kérdeztük.

 

A tavalyi campusos koncertje a zenekarnak az eső miatt nem feltétlenül maradt pozitív értelemben emlékezetes…

Lukács László: A Tankcsapda életében a Campus Fesztivál érthető módon egy kiemelt, fontos esemény, hiszen a szokásos évi, „normális” koncertünk kivételével a másik debreceni bulink ez a nyári fesztiválfellépés. A tavalyi nem volt a Tankcsapda történetének legjobb koncertje, én pocsékul éreztem magam nemcsak az idő, önmagam miatt is, nagyon rossz voltam aznap, komolyan mondom, másnap reggel, mikor felkeltem, rendesen pityeregtem, hogy milyen gyenge volt a teljesítményem. Már akkor, a színpadról lejövet megfogadtam a többieknek és magamnak is, hogy egy évvel később, vagyis két hét múlva oda fogunk reccsenteni piszkosul.

 

És végre láthatjuk hazai pályán koncertezni Sidit, az új gitárost.

Lukács László: Azért is fontos számunkra ez a fesztiválkoncert, mert, ahogy ezt biztosan sokan tudják, az év elején tagcsere történt a zenekarban. Jóllehet április elején volt egy családias, szűk körben lezajlott koncertünk a belvárosban, de debreceni létére ez lesz az első alkalom bemutatkozni a Tankcsapdának Sidivel. Készülünk rá nagyon, épp ezért izgulunk is egy kicsit.

 

Hogy áll a zenekar az új dalok, az új lemez rögzítésével?

Lukács László: Az interjúról közvetlenül megyek a stúdióba, hiszen elkezdtük készíteni az új lemezt, vesszük fel az új dalokat. Amíg készül az új anyag, egyáltalán nem is lépünk színpadra, vagyis a Tankcsapda következő koncertje a Campus Fesztivál péntek esti koncertje lesz. Ezer és egy oka van tehát, hogy nagyon várjuk azt a bulit. HBN–SzL