Lövöldözés volt a YouTube központjában

Akt.:
Lövöldözés volt a YouTube központjában
Lövöldözés volt a YouTube központjában - © Fotó: AFP / Josh Edelson
San Bruno – Három ember megsérült, amikor egy nő tüzet nyitott a kaliforniai San Bruno városában található YouTube-központban kedd délután. A fegyveres öngyilkos lett.

A három sérült közül egy állapota kritikus, egyé súlyos, egyé pedig kielégítő. Mindannyiukat az egyik San Francisco-i kórházba szállították. Sundar Pichai, a YouTube-ot birtokló Google vezérigazgatója kijelentette: mindenben támogatják őket és a családjaikat.

A támadót azonosították a rendőrök: egy Nasim Najafi Aghdam nevű 30 éves nő követte el a lövöldözést. A közösségi médiában szárnyra kaptak olyan hírek, melyek szerint a nő korábban nyilvánosan kritizálta a népszerű videomegosztót, de a támadás pontos okát egyelőre nem sikerült tisztázni. A rendőrség az épületben talált rá a nő holttestére, aki fegyverével vetett véget életének. Ed Barberini San Bruno-i rendőrfőnök szerint semmi jele nincs annak, hogy több támadó lett volna.

US-CRIME-SHOOTING-YOUTUBEFotó: AFP / Josh Edelson

A rendőrök két perccel a bejelentés után értek a helyszínre, akkor az alkalmazottak már menekültek az épületből. Sokan közülük azt hitték, tűzriadó van, ugyanis a tűzjelző is megszólalt.

Nők egyébként ritkán követnek el hasonló cselekményt: 2000-től 2013-ig a 160, Egyesült Államokban történt esetből mindössze 6 tettes volt nő.

Az esetről Donald Trump amerikai elnököt is tájékoztatták, aki Twitter-üzenetben jelezte, együttérez a sérültekkel.

Forrás: New York Times


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!