Lövöldözés a floridai Jacksonville városában, több halálos áldozat

Akt.:
Lövöldözés a floridai Jacksonville városában, több halálos áldozat
© Fotó: CNN
Washington – Lövöldözés volt helyi idő szerint vasárnap délután a floridai Jacksonville városában, többen meghaltak – közölte a város seriffjének hivatala.

A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint többeket kórházba vittek. Később a seriff hivatala újabb bejegyzésben tudatta: a feltételezett elkövető is meghalt, de még kérdéses, volt-e tettestársa.

A Miami Herald című lap információi szerint a halálos áldozatok száma négy, a sebesülteké tizenegy. A helyi hatóságok figyelmeztettek, hogy a környék nem biztonságos, annak elkerülésére intették az embereket.

Amerikai hírforrások közlései szerint a lövöldözés a Jacksonville belvárosában lévő Jacksonville Landing nevű, folyóparti fesztiválközpontban történt, azon belül is a GLHF Game Bar e-sport bárban, ahol éppen a Madden NFL 19 nevű amerikai futball videojáték-verseny zajlott.

A Los Angeles Times című lap az verseny egyik résztvevőjére hivatkozva azt írta, hogy az elkövető a versenyen vett részt, és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban.

A környéket a rendőrök lezárták, és megkezdődött a vizsgálat a lövöldözés körülményeinek feltárására.

– MTI –