kosárlabda

2019.10.24. 21:23

Negyven év munkáját ismerték el

Asztalos József lett idén az egyik Hajós Alfréd-díjas.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Ahogyan azt korábban megszokhattuk, október 23-án az ünnepi közgyűlés idén is több elismerést osztott ki. Az egyik Hajós Alfréd-díjas Asztalos József, a Debreceni Tigrisek Kosársuli alapítója, a Debreceni Kosárlabda Akadémia edzője, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskola testnevelője kapta. A 63 éves szakember immáron negyven esztendeje foglalkozik a város fiataljaival.

– Amikor tudomásomra jutott, hogy kitüntetnek, meglepődtem, elérzékenyültem és hallatlanul boldog voltam – fogalmazott Asztalos. – Úgy értesültem, több jelölt volt az elismerésre, de egyhangúlag fogadták el, hogy én kapjam. Értékelték azt a munkát, amit 40 éven át végeztem edzőként, 18 évet pedig játékosként – mondta a pedagógus, aki sok mindenre büszke lehet.

Büszkeség kudarc után

– Említhetem a sikereket és a kudarcokat is, ugyanis az utóbbit is lehet emelt fővel megélni. Nemrég voltunk Pannonhalmán egy tornán, ahol két vereséget szenvedtünk, mégis büszke voltam, mert a srácok az utolsó másodpercig küzdöttek. Örömmel töltenek az elismeréseim, amelyeket kaptam az évek során, és azok a pillanatok, amikor egy-egy volt tanítványommal találkozom évekkel később, és látom, mire vitték. A Hajós Alfréd-díj rendkívül értékes számomra, a rangját magasra emelték azok a kiválóságok, elismert szakemberek, akik korábban megkapták. Közéjük bekerülni számomra nagyszerű érzés – vázolta Asztalos József, aki azt szokta mondani a gyerekeknek a felkészülés során, hogy a győzelmet szerényen fogadják, a vereséget pedig büszkén. – Ehhez viszont rengeteget kell dolgozni, ami lemondást, alázatot és szorgalmat követel. Mindennap nagyon motivált vagyok a munkahelyemen, és a pálya mellett is, nagy örömmel oktatom a kosárlabda alapjait az óvodás, illetve az alsó tagozatos gyerekeknek.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában