Lövések a taktaharkányi lőtéren

Negyedik alkalommal rendezte meg a Taktaharkányi Lövészklub az augusztus elején immár hagyományos Takta Regionális Ifjúsági Sportlövész Edzőtábort.

Közel harminc fiatal gyűlt össze a megye klubjaiból a Taktaharkányi Alkotóház udvarán a megnyitóra. Az öt napos program lehetőséget biztosított a különböző fegyverszámok megismeréséhez, a szabályok elsajátításához és időt biztosított a sportbarátság tökéletesítéséhez. 

A programon volt légfegyveres verseny, Toz 8-as bajnokság, legszebb tízes lövő bajnokság. A tábor záró programjaként az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a XV. Takta Kupa megyei lövészversenyt rendezték meg, amelyre közel nyolcvan fő jelent meg a lőtéren a megye klubjaiból.

Takta Kupa          

Légpuskás serdülő kategória

Fiú: l. Fazekas Norbert (Edelényi LK), 2. Lukács Dávid (Edelényi LK), 3. Krajcsik Lóránt (Ózdi Meteor LK)

Leány: l. Babuczky Zsuzsa (Ózdi Meteor LK), 2. Madarasi Lili (Taktaharkányi LK)

Kispuskás Ifjúsági kategória

Leány: 1. Fodor Szonja (BEFAG FETE), 2. Demjén Kitti (Edelényi LK), 3. Matisz Eszter (BEFAG FETE)

Fiú: l. ifj. Maczkó János (Taktaharkányi LK), 2. ifj. Butykai Zoltán (Taktaharkányi LK), 3. Fogarasi Roland (Ózdi Meteor LK)

Junior fiú: l. Kovács Ádám (Ózdi Meteor LK), 2. Varga Tamás (Ózdi Meteor LK), 3. Molnár Levente (MVSE)

Felnőtt női: l. Rózsásné D. Ildikó (MVSE), 2. Fazekas Éva (Ózdi Meteor LK), 3. Verebélyiné Cs. Zsuzsa (MVSE)

Felnőtt férfi: 1. Simon András (Edelényi LK), 2. Butykai Zoltán (Taktaharkányi Lk), 3. Szebenyi László (Taktaharkányi LK)

Senior kategória (60 év felett): l. Liptai Gábor (Edelényi LK), 2. Lukács János (Edelényi LK), 3. Madarasi Miklós (Taktaharkányi LK)

Csapat verseny: l. Taktaharkányi LK. A, 2. Ózdi Meteor LK, 3. Taktaharkányi LK B

 

A verseny a Mecénás Alap, a Taktaharkányi Önkormányzat, a Takta-Vadásztársaság és magánszemélyek támogatásával jött létre. A klub vezetői köszönik a támogatást Szász Eleknek, Dr. Kiss Gábornak, Varga Lászlónak, id. Ádám Andrásnak, Madarasi Attilánénak és Budinszki Józsefnénak.