Lovaggá ütötték Peter Jacksont

Lovaggá ütötték szerdán, Új-Zélandon a Gyűrűk Ura trilógiával ismertté vált Peter Jackson filmrendezőt. Sir Peter elmondása szerint ez az elismerés többet jelent az Oscar-díjnál is.

A filmrendezőt II. Erzsébet brit uralkodó új-zélandi képviselője, Anand Satyanand főkormányzó ütötte lovaggá Wellington városában. Sir Peter az Új-Zélandi Érdemrend lovagi fokozatát kapta meg az új-zélandi kormányfői rezidencián tartott ünnepségen. Új-Zéland az előző év végén jelentette be, hogy lovaggá fogják ütni Jackson.

A filmrendező a lovaggá ütése után újságíróknak elmondta: mivel egy filmben rengeteg ember munkája benne van, “úgy érzem, hogy egy egész iparág nevében veszem át a kitüntetést”. A 48 éves filmes közölte, hogy a most kapott elismerés bizonyos szempontokból sokkal többet jelent számára az Oscar-díjaknál.

Sir Peter legnagyobb sikere, a Gyűrűk Ura trilógia három része összesen 17 Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb rendezőnek, és a legjobb filmnek járó díjat is. Legújabb filmje a több díjjal is jutalmazott “Komfortos mennyország” című alkotás.

– Független Hírügynökség –