Lőttek az unalomnak a Tócóskertben

Lőttek az unalomnak a Tócóskertben
Debrecen – Fegyverzeti és haditechnikai bemutató, tűzoltó- és rendőrkutyás bemutató, ezen kívül air soft, íjkészítés, tájfutó verseny is lesz a június 26-ai Tócóskert téri lövésznapon.

Az 5. Bocskai István Lövészdandár Szent László-napi programsorozata egész délelőttre kikapcsolódást kínál a családoknak – hívta fel a figyelmet Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, kommunikációs tiszt.

Szombaton reggel fél nyolctól zenés ébresztővel, majd térzenével köszönti a helyőrségi zenekar a debrecenieket a Kazinczy-iskola mögötti téren és a Kossuth téren. Dr. Böröndi Gábor dandártábornok köszöntője után hagyományőrző íjászok jurtában és vikingsátrakban korabeli étel- és italkóstolóval, őseink harcmodorának és fegyvereinek bemutatójával szórakoztatják a vendégeket.

A délután kettőig tartó rendezvényen lesz íjkészítés, fegyverkovácsolás, gyep-show, katonai közelharc bemutató, toborzás, véradás, fellép a Show Time Band és Ganxsta Zolee is.

A kisebbeket kézműves foglalkozásokkal, többek között gyöngyfűzéssel, mézeskalács-díszítéssel, rongybabakészítéssel, bábelőadással várják a szervezők, de lesz hajszobrászat, arcfestés, ugrálóvár, játszósarok, és interaktív gyerekprogramjával fellép a Tompeti társulat is.

INFOLINE
A lövésznap részletes programja a www.bocskaidandar.hu weboldalon olvasható.