Lopott tehergépkocsival, jogosítvány nélkül, ittasan

Hajdúböszörmény – A gyanúsított Hajdúböszörményben ellopott egy tehergépkocsit. A rendőrök Debrecenben fogták el az ittas sofőrt, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

Hajdúböszörményben, a Bethlen utcán parkolt egy tehergépkocsi 2014. július 16-án 15 óra 45 perc körül, melynek ajtaja nem volt bezárva és az indítókulcs is a járműben volt. Egy férfi az utcában sétált és észrevette a teherautót, melyet beindított és elhajtott vele.

Miután a tulajdonos észrevette, hogy eltulajdonították a járművét, telefonon értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében, valamint az esetről értesítették a környező rendőrkapitányságok munkatársait is.

A rendőrök 25 perc alatt Debrecenben rátaláltak a tehergépkocsira, melyet a Vezér utcán megállítottak. A sofőrt igazoltatták, valamint vele szemben alkoholszondát is alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A járőrök elfogták és további mintavétel céljából a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra állították elő a nyíregyházi lakost, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

M. Béla beismerő vallomásában elmondta, hogy egész nap italozott, majd miután összeveszett egy ismerősével ellopta a gépkocsit. A 28 éves férfiról az is bebizonyosodott, hogy bár nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a lopott járművel Nyíregyházára akart eljutni. A nyomozók M. Bélát a kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vele szemben lopás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –