Lopott kerékpárokkal várták a vonatot

Akt.:
Lopott kerékpárokkal várták a vonatot
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúhadház – A helyi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a két hajdúhadházi férfit, akik a gyanú szerint eltulajdonítottak két kerékpárt Debrecenben.

Egy biztonsági őr 2015. november 4-én 4 óra körül tett bejelentést a rendőrség ügyeletére arról, hogy Debrecenben a Nagyállomáson három férfi várakozik a vonatra, akik közül kettőnél értékes kerékpárok vannak. A bejelentő elmondta, hogy körülbelül egy órával korábban is figyelte a várakozókat, de akkor még nem volt náluk egy kerékpár sem.

A körzeti megbízottak azonnal a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a hajdúhadházi lakosokat. A férfiak többször ellentmondásba keveredtek egymással és nem tudtak a rendőröknek elszámolni a két kerékpár származásával, ezért őket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 31 éves B. Gyula és a 38 éves B. Ferenc 2015. november 3-án éjfél előtt egy Debrecen, Péterfia utcában található épület előtt letámasztott kerékpárt elloptak, majd a Petőfi téren egy villanyoszlophoz lelakatolt biciklit is eltulajdonítottak. Harmadik társuk a nyomozás adatai szerint a bűncselekmények elkövetésében nem vett részt, így ő tanúkihallgatása után szabadon távozhatott a rendőrségről.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Gyanúsítotti kihallgatásukon B. Gyula és B. Ferenc a nyomozóknak a bűncselekmények elkövetését beismerték. Ellenük a Debreceni Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A rendőrök a gyanúsítottaktól lefoglalták a két kerékpárt, amelyek közül az egyik tulajdonosa már jelentkezett a rendőrségen.

A nyomozóhatóság kéri a képen látható kerékpár tulajdonosát, hogy jelentkezzen személyesen – a tulajdonjogot igazoló dokumentummal, hivatkozva a 09010/4291/2015.bűnügyi számra – a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán vagy hívja telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040 telefonszámot vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

Az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőrök 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 31 személyt állítottak elő, köztük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 8 esetben foganatosítottak.
hirdetés