Lopott biciklivel indult haza a gyermekotthonból szökött fiú

Lopott biciklivel indult haza a gyermekotthonból szökött fiatal
Lopott biciklivel indult haza a gyermekotthonból szökött fiatal - © Fotó: police.hu
Hajdúnánás, Hajdúhadház – A nyomozók elfogták azt a hajdúhadházi fiút, aki Hajdúnánáson ellopott egy kerékpárt. A hajdúnánási és hajdúhadházi rendőrök együttműködésének köszönhetően a sértett két órán belül visszakapta az eltulajdonított kerékpárját.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 23-án 14 óra 44 perckor egy 19 éves lány tett feljelentést a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon, mert ismeretlen tettes ellopta a kerékpárját. A sértett elmondta, hogy amikor délben hazaérkezett biciklijével a hajdúnánási családi házukhoz, akkor az udvaron letámasztotta a kétkerekűt, és bement a házba, majd később a húga vette észre, hogy a jármű nincs a helyén. A rendőrök az ügyben azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, melynek eredményeként a látókörükbe került a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiú, aki aznap szökött meg a helyi gyermekotthonból és az információk szerint hazament Hajdúhadházra.

A nyomozók az esetről értesítették a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársait, akik a fiatalkorút tartózkodási helyén intézkedés alá vonták. A 16 éves helyi lakos az egyenruhások kérdésére először azt állította, hogy hazáig gyalogolt. A rendőrök a házkutatás során azonban az egyik melléképület mögött megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított kerékpárt, a fiút pedig előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a fiatalkorút, aki beismerő vallomást tett.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Ellene a Hajdúnánási Rendőrkapitányság – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –