Lopott autó, pozitív szonda: ezt nehéz lesz kimagyarázni

Lopott autó, pozitív szonda: ezt nehéz lesz kimagyarázni
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni férfi ellopott egy személyautót, amivel később árokba hajtott. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra 2016. április 5-én 14 óra 59 perckor érkezett a bejelentés egy férfitól, hogy Debrecenben, a Balaton utcai családi háza udvaráról ellopták Opel típusú gépkocsiját.

A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében, valamint elrendelték a személygépkocsi körözését.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Ezt követően aznap 19 óra 40 perckor egy állampolgár értesítette a rendőrséget arról, hogy a 471-es számú főút 5. kilométerszelvényében egy autó az árokba csúszott. A járőrök a helyszínen igazoltatták a sofőrt és három utasát. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, valamint leellenőrizték az Opel típusú gépjármű adatait, amelyről kiderült azért áll körözés hatálya alatt, mivel korábban azt tulajdonították el a Balaton utcai ingatlan udvaráról. A gépjárművezetőt és utasait az egyenruhások előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították a gépjárművet D. Csaba tulajdonította el, majd azzal az ismerőseit elvitte Martinkára, ahonnan visszafelé tartottak Debrecenbe a 471-es számú főúton, amikor eddig tisztázatlan körülmények között megtörtént a baleset.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 48 éves férfi beismerő vallomást tett, utasait a nyomozók tanúként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

– police.hu –