Lopják a kopogtatócédulákat?

Sorozatban törik fel ismeretlenek a fővárosban a társasházak postaládáit, nem kizárt, hogy a tolvajok a hétfő óta postázott választási ajánlószelvényeket keresik.

Szerdán a Független Hírügynökség információi szerint a Rottenbiller utcában fosztották ki egy társasház postaládáit. Kedden egy VIII. kerületi házban fosztottak ki több tucat postaládát. Az országgyűlési választásokhoz szükséges ajánlószelvényeket a héten hétfőtől péntekig postázzák ki.

A postaláda feltörések kapcsán a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a Független Hírügynökségnek.

Jóri András adatvédelmi biztos már korábban kifejezte aggályait az ajánlószelvények kézbesítésének jelenlegi rendszere kapcsán. A biztos ajánlásában megfogalmazottak szerint problémás a “postaládákból történő ajánlószelvény-szerzés, itt egyben a személyes adatokat tartalmazó értesítő birtokába is jut az elkövető.”

“A választópolgár nevének, lakcímének és személyazonosítójának ajánlószelvényen történő megjelenítése az elérni kívánt cél tükrében a szükségesnél jobban korlátozza a személyes adatok védelméhez való alkotmányos jogot, nem felel meg a célhoz kötött adatkezelés elvárásainak” – áll az adatvédelmi biztos ajánlásában.