Lopás miatt indult eljárás négy román férfival szemben

Lopás miatt indult eljárás négy román férfival szemben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök az ártándi határátkelőhelyen fogtak el négy román férfit, akik a gyanú szerint telepakoltak egy bevásárlókocsit az egyik debreceni élelmiszerboltban, majd fizetés nélkül távoztak.

Egy debreceni élelmiszerbolt biztonsági őre tett bejelentést a rendőrségre szeptember 17-én 14 óra körül arról, hogy a Balmazújvárosi úton lévő üzletükből négy férfi fizetés nélkül távozott – írja a police.hu.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként kiderítették, hogy a feltételezett elkövetők milyen típusú és rendszámú autóval hagyták el a bolt parkolóját. A beszerzett adatokról a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja tájékoztatta a megyében szolgálatban lévő rendőröket.

Az egyenruhások Ártánd Közúti Határátkelőhelyen igazoltatták a négy román férfit, valamint átvizsgálták a személyautójuk csomag- és utasterét. Az ellenőrzés során a rendőrök a járműben megtalálták az eltulajdonított műszaki cikkeket, élelmiszereket, valamint tisztálkodási szereket.

lopas1Fotó: police.hu

A 43, 32, 30 és 19 éves férfiakat a járőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A román állampolgárokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

lopas3Fotó: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.