London 2012 – Usain Bolt kipróbálná magát a Manchester Unitedben is

London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) – Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere kipróbálná magát labdarúgóként is, mégpedig az angol Premier League egyik legsikeresebb csapata, a Manchester United színeiben.

A 100 méteres síkfutás világcsúcstartója és londoni olimpiai bajnoka a The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – keddi beszámolója szerint “könyörgött” Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United szakvezetőjének, hogy adjon neki játéklehetőséget a csapatban.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint milyen kihívás állhat még előtte, a jamaicai szupersprinter a lapnak elmondta: mindenki azt hiszi, hogy viccel, de ha Alex Ferguson próbajátékra hívná, arra nem tudna nemet mondani.

“Nem vállalkoznék erre, ha nem tartanám magam elég jónak … én lennék a leggyorsabb játékos a csapatban, de focizni is tudok” – idézte Boltot a brit lap. “Néhány napig még Nagy-Britanniában vagyok, ha Alex Ferguson hívni akar, tudja, hol talál meg.”

A Manchester United részéről egy szóvivő csak annyit mondott a The Sun megkeresésére, hogy Bolt “a világ leggyorsabb embere, és kétségtelen, hogy fel tudná pörgetni a csapatot”.

Bolt szerződtetése valószínűleg a mérkőzések nézettségének is jót tenne. A BBC kimutatása szerint a londoni olimpia 100 méteres férfi síkfutásának vasárnap esti döntőjét, amelyet a címvédő Bolt 9,63 másodperces olimpiai rekorddal nyert meg, csak Nagy-Britanniában 20 millióan nézték. Olimpiai tévéközvetítésnek soha nem volt még ekkora brit nézőközönsége.

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti.

MTITovábbi hírek a Sport kategóriából