London 2012 – Tűzriadó miatt kiürítették az olimpiai park bevásárlóközpontját

London, 2012. július 26., csütörtök (MTI) – Tűzriadó miatt több ezer embert evakuáltak csütörtökön a kelet-londoni olimpiai park bevásárlóközpontjából; a riasztás csak néhány percig tartott.

A Stratford városrész olimpiai komplexuma mellett a Westfield plázahálózat a világ egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontját építette fel. Ennek éttermi negyedében szólalt meg a tűzriadó, ami egyben alkalmat adott a péntek este kezdődő olimpia biztonsági készültségének első “éles” próbájára is.

A BBC beszámolója szerint a bevásárlóközpontban tartózkodó több ezer vásárlót néhány perc alatt sikerült a szabadba terelni. A tűzoltók helyszíni vizsgálata megállapította, hogy nem történt tűzeset, és a riasztást rövid idő múlva lefújták.

A londoni olimpiai játékok biztonságára a Scotland Yard és az elhárító szolgálatok mellett a brit hadsereg másfél hadosztálynyi – csaknem 15 ezer – katonája ügyel. A készültség szintjét jelzi, hogy London egyes városrészeibe légvédelmi rakétaütegeket is telepítettek.

MTI