London 2012 – Széll Domonkossal indul Simon Béla

Budapest, 2012. július 5., csütörtök (MTI) – Széll Domonkossal indul Simon Béla a kormányos nélküli kettesek evezősversenyében a londoni olimpián.

 

Simon mellé azért kellett új párt választani, mert június elején kiderült, hogy eredeti társa, Juhász Adrián – akivel a kvótát megszerezte – fennakadt egy doppingvizsgálaton. A magyar szövetség az MTI információját sem akkor, sem azóta nem erősítette meg, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ugyanakkor a honlapján szerdán este, a 23 nappal London előtt című anyagában közölte a doppingeset miatt végrehajtott cserét.

“A bledi világbajnokságon a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettős szerezte meg az olimpiai részvételt. A duó összetétele az olimpiára változott, mivel Juhász Adrián doppingtesztje pozitív lett. Simon párja Széll Domonkos lett” – áll a MOB anyagában.

Magyar részről két evezős egység indulhat a július 27-én kezdődő olimpián: a Simon, Széll kettős mellett, a Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár lesz tagja az ötkarikás mezőnynek.

 

 

scp \ sgr \ sag

 

MTI

Címkék: ,