London 2012 – Sidi Péter szétlövésben döntős

Akt.:
London 2012 – Sidi Péter szétlövésben döntős
London, 2012. augusztus 6., hétfő (MTI) – Sidi Péter szétlövéssel jutott döntőbe a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában a londoni olimpia hétfői versenynapján.

A szám komáromi világ- és Európa-bajnoka az alapversenyben 1168 körrel – három társával együtt – a nyolcadik helyen zárt. A szétlövés során álló helyzetből öt lövést kellett leadni, s a magyar 48,2 kört ért el, amellyel ezt a szakaszt egyetlen tizeddel nyerte meg a dél-koreai Han Dzsin Szeop előtt.

Sidi fekvő helyzetben rosszul kezdett, 394 körrel mindössze a 33. helyen állt, igaz neki ez számít a leggyengébb 40-es szakasznak. Álló helyzetben viszont a mezőny egyik legjobbja volt 389 körrel, így összetettben feljött a második helyre, és már csak az erősségének számító térdelő helyzet maradt hátra. Az utolsó pozícióban, ha nem is kezdett jól – 98, illetve 97 kört lőtt az első két tizes sorozatban -, úgy tűnt, biztos éremesélyesként jut a fináléba, az utolsó két tizes sorozatban azonban egyformán 95 kört ért el, ezzel a döntőbe jutása is veszélybe került.

Az alapversenyt 1180 körös olimpiai csúccsal az olasz Niccolo Campriani nyerte, de a második helyen álló amerikai Matthew Emmons előnye már “csak” négy kör Sidivel szemben, a harmadik francia Cyril Graff pedig három körre van tőle.

A 33 éves magyarnak ez már a harmadik, egyben utolsó és legfőbb száma Londonban. Korábban légpuskában a 14. helyen végzett, míg a kisöbű szabadpuska fekvő számában éppen szétlövésben maradt le a döntőről, s 11. lett.

A nyolcas döntő 14:45-kor kezdődik.

 

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI