London 2012 – Meglepetést okoznának a magyar bokszolók

Akt.:
Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) – Meglepetést okoznának, és egy éremben bíznak a magyar ökölvívók a londoni nyári olimpián. Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) kedd este 7 órakor indulnak el a játékokra.

Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke szerint sok múlik majd a sorsoláson. A sportvezető úgy vélte, szerencsés párosítás esetén az éremszerzés sem zárható ki.

“Megfelelő állapotban mennek ki Londonba, bízom abban, hogy ezúttal nemcsak azokat győzik majd le, akiknél a valóságban is jobbak, hanem borítva a papírformát, akár egy érmet is képesek lesznek megszerezni” – mondta a sportvezető. “Ebben sokat segíthet bokszolóink felkészültsége mellett egy kedvező sorsolás, ami nem volt jellemző az elmúlt két olimpián, Athénben és Pekingben.”

Harcsa szombaton, Varga vasárnap, a harmadik olimpiáján szereplő Káté pedig kedden lép először ringbe. Magyar bokszoló utoljára a 2000-es sydneyi olimpián állhatott dobogóra: akkor Erdei Zsolt harmadik lett. Aranyérmet legutóbb Kovács István nyert 1996-ban, Atlantában.

MTI