London 2012 – Máté mester kívánsága

London 2012 – Máté mester kívánsága
Ökölvívás – „Ringen kívülre” került Varga Miklós edzője, csak magánemberként lehet ott az olimpián.

A kiváló hajdúsámsoni ökölvívó, Varga Miklós második alkalommal harcolta ki az olimpiai részvétel jogát, Peking után Londonban is szorítóba léphet a 60 kilogrammosok mezőnyében. A magyar ökölvívó válogatottat képviselő három magyar sportolót – Varga Miklóst (60kg), Káté Gyulát (64kg), Harcsa Zoltánt (75kg) – Kovács László szövetségi kapitány és Szántó Imre mesteredző látja el tanácsokkal Londonban. Varga Miklós mestere, Máté Attila nem tagja az edzői stábnak.

Levél az elnöknek

– Peking után meg sem fordult a fejemben, hogy ha Miki kiharcolja a londoni indulás jogát, nem kapok helyet a hivatalos magyar csapatban – sóhajtott nagyot Máté Attila. – Peking előtt még a régió politikusai is mellém álltak, levelet írtak az akkori MOB-elnöknek, Schmitt Pálnak, hiszen a debreceni Kalucza Norbi és Miki személyében két hajdúsági bunyós lépett szorítóba. Nem vittek ki, szerintem meg is volt az „eredménye”. Ha ott vagyok, többet tudtam volna segíteni a srácoknak, hiszen jól ismerem őket.

Úgy tűnik, kísért a múlt, a hajdúsámsoni HISE vezetőedzője megint csak nem tagja a hivatalos edzői garnitúrának. Máté Attilát azonban nem olyan fából faragták, aki könnyen feladja a harcot.

Magánemberként az olimpián

– Nem szeretnék belemenni, miért nem kerültem be a londoni csapatba, nem akarok ártani a versenyzőmnek – jelentette ki diplomatikusan az ökölvívó szakember. – Magánemberként azonban ott leszek a játékokon, ez nagyban köszönhető Orosz Györgynek, aki szponzorként állt mellénk, Miki felkészülését is támogatta, valamint Londonban élő unokaöcsémnek, aki szállást biztosít számomra. Július 27-én lesz a sorsolás, 29-én kezdődnek a 60 kiló küzdelmei. Minden meccset megnézek, feltérképezem a mezőnyt, hogy hasznos tanácsokkal tudjam ellátni Mikit. A jegyeket előre meg kell vennem, ez elég zsebbe nyúlós. De kerüljön bármennyibe, szeretnék minél tovább sportolóm mellett maradni, mert az azt jelentené, hogy szépen menetel előre a versenyen. Már a kommunikációra is van tervünk, Mikivel „angol” telefonon, interneten tartjuk majd a kapcsolatot, de úgy tudom, egyszer az olimpiai faluba is bemehetek. A mérkőzése közben csak a lelátóról tudok taktikai tanácsokat adni, hiszen hivatalos minőségben nem lehetek a ring közelében. Remélem, versenyzőm meghallja majd a hangom, mindennél fontosabb, hogy jól szerepeljen. Májusban ünnepeltem a születésnapomat, amikor elfújtam a gyertyát, a családom kérte, kívánjak valamit. Megtettem, de mindenki mosolygott, mert tudták, nem magamnak kívánok…

HBN-BZTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából