London 2012 – Madarász bátran harcolt

London 2012 – Madarász bátran harcolt
Az ökölvívó Varga Miklós után a másik hajdúsági küzdősportos, a dzsúdós Madarász Tamás (90kg) is egy kanyar után búcsúzott a londoni olimpiától.

A DSC-SI dzsudokája szabadkártyával vehetett részt a játékokon, s a sorsolásnak köszönhetően rögtön a 16 között kezdhetett. A nyolc közé jutásért vívott ütközetben klasszissal mérte össze erejét, az üzbégek világbajnoki bronzérmese, Ázsia-bajnoka, Dilsed Csorijev ellen lépett tatamira. Raus Tamás és Nagy István tanítványa bátran kezdett, nyoma sem volt rajta megilletődöttségnek. Több gyors akcióval meglepte ellenfelét, dobásai között több pontgyanús akció is volt, ám a bírák másként látták. Madarász, hogy elkerülje a passzivitásért járó intést, a negyedik perc végén újabb dobáskísérletet tett, ám a rutinos üzbég megkontrázta, melyet ipponra értékeltek, így a debreceni sportoló számára véget ért az olimpia.

– Az első percekben jobb voltam, biztos vagyok benne, hogy volt egy jukót érő akcióm is – nyilatkozott Madarász Tamás. – Tudtuk, hogy az üzbég lassú, az volt a feladat, hogy gyors, agresszív támadásokkal próbáljuk megdolgozni, ez működött is. Kis dolgok hiányoztak a ponthoz.

Az edző, Raus Tamás is értékelte tanítványa szereplését: – Tamás négy percig tökéletesen végrehajtotta a kidolgozott taktikát, az történt a tatamin, amit szerettünk volna. Én két értékelhető akcióját is láttam, kár, hogy a bírák nem adtak rá semmit. A vége felé már indulnia kellett, ha nem, intették volna, ám támadását a rutinos üzbég megkontrázta, kihasználta a lehetőséget. Versenyzőm a 9. helyen végzett, úgy hiszem, mindent megtett, emelt fővel jöhetett le a tatamiról. Elégedett lehet magával, tisztességgel helytállt, ahogy azt ígérte.

 

London 2012 – Madarász Tamás kikapott, ezzel kiesettSporthírek