London 2012 – Lőrincz Tamás olimpiai döntős

Akt.:
London 2012 – Lőrincz Tamás olimpiai döntős
Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) – Lőrincz Tamás nagyszerű győzelemmel bejutott a kötöttfogású birkózó 66 kg-os kategóriájának döntőjébe a londoni olimpia keddi versenynapján.

A 2006-ban Európa-bajnok, pekingi olimpián nyolcadik Lőrincz – aki a nyolcaddöntőben a kontinenselső német Frank Stäblert két, a negyeddöntőben pedig a vb-ötödik amerikai Justin Dashaun Lestert három menetben győzte le – a meccs elején alaposan meglepte riválisát: egy támadásába gyönyörűen kontrázott bele, majd riválisa fejét befogva pörgetett, három pontért, előnyét pedig magabiztosan tartotta meg a menet végéig.

A második két percben a ceglédi birkózó folytatta remeklését, éppen az első akció megindításához szükséges másfél perces határ előtt kiemelte, s eldobta ellenfelét. Lőrincz a három pontot a finisben egy mögékerülésből további eggyel toldotta meg, az utolsó másodpercekben pedig ügyesen védekezett, így összességében kiemelkedő teljesítménnyel bejutott a fináléba. Lőrincz örömében még nagy ívben eldobta Takács Ferenc másodedzőt is, majd Struhács György szövetségi kapitány nyakába ugrott, végül pedig begyűjtötte a gratulációkat a magyar szövetség vezetőitől, elsőként Hegedűs Csaba elnöktől, a 100. magyar olimpiai bajnoktól.

“Tamás egész nap remekül birkózik, jól összpontosít, de így is meglepett, milyen könnyedén jutott túl kiváló ellenfelén az elődöntőben” – értékelt az MTI-nek Struhács György. “Nagyon motivált volt, bízott benne, hogy fináléba juthat, és ez az álma valóra vált.”

Londonban vasárnap Módos Péter 55 kg-ban bronzérmet szerzett.

MTITovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek