London 2012 – Lőrincz Tamás elődöntős

Akt.:
London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) – Lőrincz Tamás elődöntőbe jutott a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában a londoni olimpia keddi versenynapján.

A 2006-os Európa-bajnok magyar számára nem kezdődött jól a kétszeres vb-bronzérmes elleni meccs, ugyanis kisebb figyelmetlenségét kihasználva riválisa – egy perc elteltével – letolta őt a szőnyegről, majd a szakasz utolsó másodperceiben még intették is (0-2), így hátrányban mehetett pihenni. A folytatásban viszont a ceglédi versenyző nagyon összeszedetten birkózott, és egy szép mögékerüléssel 1-0-s előnyt szerzett, amit meg is őrzött.

A döntő menetben nagyon keményen küzdött mindkét versenyző. Valamivel a magyar tűnt aktívabbnak, ennek eredményeként a másfél perces álló harc utolsó pillanatában elindított akciója végén ellenfele mögé került. Ezért a mérkőzésvezető három pontot ítélt, az amerikaiak viszont óvtak, mert szerintük már időn túli volt az eset. A zsűri a visszanézés után végül egy pontot megítélt Lőrincznek, illetve további egyet a sikertelen óvás miatt is. Az utolsó 30 mp-ben Lester mindent megpróbált, ám Lőrincz jól állta a rohamokat, és megnyerte az összecsapást.

Lőrinczre az elődöntőben a kétszeres vb-ezüstérmes grúz Manuhar Tszhadaja vár.

 

MTISporthírek