London 2012 – Lábtörés miatt nem indulhat Maja Wloszczowska

London, 2012. július 24., kedd (MTI) – Súlyos sérülés miatt nem indulhat a londoni olimpián Maja Wloszczowska, a lengyelek pekingi ezüstérmes hegyikerékpárosa, Benkó Barbara egyik ellenfele.

A pénteken kezdődő játékok egyik esélyese olaszországi edzésén bukott, eltört a lábközépcsontja, így közel három hónapig nem versenyezhet.

A bringás pályafutása legrosszabb napjának nevezte balesetét, és kerekesszékben ülve, sírva mondta el, mennyire le van törve, hogy dobogóesélyt szalasztott el.

A viadal egyetlen magyar indulójának, Benkó Barbarának edző-édesapja az MTI érdeklődésére elmondta: Wloszczowska valóban az egyik éremvárományos volt, így lánya esélyei is nőttek kissé egy jobb helyezés elérésére.

“Barbi a harminc induló közül a legjobb húszba szeretne bekerülni. Most minden bizonnyal a lengyelek egy olyan versenyzőt indítanak a megsérült Wloszczowska helyett, aki lányom számára is legyőzhető” – jegyezte meg az első magyar női hegyikerékpáros olimpikon édesapja.

Benkó Barbara az olimpia előtt még rajthoz áll a franciaországi Val d’Isere-ben rendezendő Világkupán, ahova kedden utazott el.

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI