London 2012 – Kizárták a magyar női 4×100-as vegyesváltót

Akt.:
London 2012 – Kizárták a magyar női 4×100-as vegyesváltót
London, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) – Kizárták a Verrasztó Evelyn, Sztankovics Anna, Jakabos Zsuzsanna, Dara Eszter összeállítású négyest a női 4×100 méteres vegyesváltó pénteki versenyéből a londoni olimpián.

A magyar staféta amúgy sem jutott volna döntőbe, mert az első előfutamban utolsóként ért célba.

A váltó tagjai az MTI érdeklődésére nem tudták megmondani, hogy melyikük váltott rosszul, a harmadik ember Jakabos Zsuzsanna és a negyedik Dara Eszter is saját hibáját valószínűsítette. Mindketten úgy érezték, korán ugrottak vízbe a váltásnál.

“A nagy igyekezetben, hogy villámrajtot vegyek, lehet, hogy én indultam el túl korán” – fogalmazott Jakabos. Dara ehhez hozzátette, ő úgy érezte, ő ugrott ki. Ezzel együtt vélhetően Jakabos hibázott, legalábbis a hivatalos eredményközlésben tőle kezdődően nem szerepel eredmény a magyar kvartett mellett.

Verrasztó saját londoni sikertelenségére utalt vissza: “Ez a diszkvalifikálás kicsit az én egész olimpiámra jellemző balsikerek része. Ezzel együtt örültem, hogy úszhattam.”

“Az ifi Eb után sem álltam le, az olimpiai felkészülés miatt ezt nem lehetett megtenni” – mondta Sztankovics. “Mostanra viszont el is fáradtam rendesen, elsősorban fejben.”

 

MTI