London 2012 – Két csere a magyar férfi kézilabda-válogatottban

London, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) – Két poszton is cserél Mocsai Lajos, a londoni olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az éremesélyesek közé tartozó spanyol csapat elleni, szombati csoportmérkőzés előtt.

A negyeddöntőért harcoló együttesben Perez Carlos térdsérülés miatt nem folytatja szereplését, helyette Putics Barna érkezik, míg Gulyás Pétert Laluska Balázs váltja és lesz már bevethető a vb-harmadik, Eb-negyedik spanyolok elleni, szombat esti ütközeten.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: Putics már meg is érkezett Londonba, átvette akkreditációját, Laluska pedig eddig is a csapattal volt.

Mocsai Lajos az MTI-nek elmondta: csapata másként fog játszani, mint tette azt csütörtökön a horvátok ellen, amikor gyakorlatilag esély sem volt a pontszerzésre.

“Most nem lesz bennünk az az érzés, hogy nem nyerhetünk” – jegyezte meg a kapitány.

A most lecserélt Gulyás utalt rá, hogy a horvátok védekezése szinte hibátlan, ő a maga részéről a döntőbe várja a csütörtöki ellenfelet.

“A spanyolok is jól zárnak hátul, de nem annyira hatékony a támadójátékuk, mint a horvátoké” – tette hozzá.

Nagy László – akinek felkínálták a spanyol állampolgárságot, és ha elfogadta volna, most a spanyol csapatban szerepelne – kifejtette: érzelmileg biztosan különleges lesz a szombati ütközet.

“Eddig is odatettük magunkat, ezután is így teszünk, de persze, nekem egy kicsit más lesz a spanyolok ellen. Természetes, hogy mindent elkövetek a magyar győzelemért” – fogalmazott a Barcelonát elhagyó, és a héten az MKB Veszprémhez igazolt világsztár.

Amennyiben a magyarok nem tudnának pontot szerezni, a szerbek ellen hétfőn ki-ki meccset játszanak a még negyeddöntőt érő negyedik helyért.

A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (88-63), 2. Dánia 6 (77-73), 3. Spanyolország 4, 4. MAGYARORSZÁG 2, 5. Szerbia 0 (69-83), 6. Koreai Köztársaság 0 (69-86)

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI