London 2012 – Kedden útra kelnek az öttusázók

Budapest, 2012. augusztus 6., hétfő (MTI) – Néhányan már a szabadságukat töltik olimpiai versenyeik után, a londoni játékok programjának utolsó részében szereplő öttusa hazai képviselői viszont csak kedden utaznak el a brit fővárosba.

“Mindenki mindent megtett a sikerért, a lehető legjobban felkészült, most már minden azon múlik, hogy az adott napon ki hogyan tudja realizálni a formáját” – mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Az öttusázók szombaton és vasárnap versenyeznek, előbb a férfiak, aztán a nők, akik vélhetően a játékok utolsó érmeiért küzdenek majd.

A magyar csapat tagjai valamennyien értek már el kiemelkedő eredményeket, így az esélyesek közé tartoznak. Más kérdés, hogy az éremszerzéshez az adott napon szinte hibátlan versenyzésre lesz szükség, már csak azért is, mert mindkét nemben bő az élmezőny. Tavaly Kovács Sarolta világbajnoki ezüstérmes volt, Tóth Adrienn pedig az Eb-n végzett másodikként, míg Marosi Ádám 2009-ben – éppen Londonban – világbajnoki címet szerzett, az elmúlt évben harmadikként, idén hatodikként zárt vb-n, Kasza Róbert pedig második volt az idei Európa-bajnokságon.

“A fiúknál 12-14 versenyzőről lehet elmondani, hogy nem lenne meglepetés, ha jó eredményt érnének el. Hogy ez aztán győzelem, vagy csak egy érem, az majd eldől. A lányoknál kicsit szűkebb az élmezőny, a német Schöneborn, a francia Cazé, a már orosz színekben versenyző Rimsaite, a lett Rublevska és az ukrán Terescsuk a legesélyesebb, de mögöttük többen vannak olyanok, akik meglepetést okozhatnak” – vélekedett a kapitány.

MTISporthírek