Helyi közélet

2012.07.17. 16:53

Megkérdeztük: Megrémítik-e napjaink gyilkossági hírei? Milyennek ítéli a közbiztonságot?

Debrecen - Az utca emberét kérdeztük, hogy megrémítik-e a médiában egyre többet megjelenő gyilkossági hírek.

Debrecen - Az utca emberét kérdeztük, hogy megrémítik-e a médiában egyre többet megjelenő gyilkossági hírek.- Olyan környéken lakom, ahol ismerek mindenkit, így ott biztonságban érzem magam, de vannak olyan részei Debrecennek, ahol már kevésbé. Nyugodtabb vagyok, ha társaságban megyek haza éjszakánként - osztotta meg lapunkkal Lente Gréta.

Nagy-Kovács Emese egy pár hónapos kislány édesanyja, de már most biztos benne, hogy nem fogja elengedni egyedül. - Nem csak éjszaka félteném a lányomat: elég csak körülnézni az utcákon, mennyi a hajléktalan. Nem véletlen, hogy a legtöbb szülő kocsival hordja a gyerekeit az iskolába - tette hozzá.

- Gyakran járok egyedül, de a környéktől függetlenül mindig sok rendőrt látok, ezért biztonságban érzem magam, nem rémítenek meg a hírek. - mondta Mészáros Júlia.

- Nincs annyira bebiztosítva a város, sok a kivilágítatlan utca. Engem már támadtak meg, csak a gázspray és a futás mentett meg a komolyabb bajtól. - mesélte Jeges Alexandra.

- Hajdúböszörményben lakom, gyakran megyek haza egyedül az ottani vagy a debreceni szórakozóhelyekről. Bár nagy a különbség a két város közbiztonságát illetően, nem hallgatok a rémhírekre, nem aggódom amiatt, hogy bárki megtámadna - hallhattuk Bácsi Sztellától.

- Tudom, hogy mik történnek az országban, de nem tudok ellenük mit tenni. Debrecen közbiztonságát viszont gyengének tartom, amennyi rendőrt képeznek, több járőrkocsi is lehetne az utcákon. Több ismerősömet és engem is megtámadtak már - jegyezte meg Tóth-Sándor Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában