London 2012 – Egy amerikai súlyemelőnő összekalapozta a pénzt

London, 2012. július 25., szerda (MTI) – Különféle úton-módon lehet eljutni a londoni olimpiára, egy amerikai női súlyemelő esete azt példázza, hogy olykor a szükséges pénz összekalapozása segít.

Sarah Roblesnek az ötkarikás indulási jog kiharcolása önmagában kevésnek tűnt ahhoz, hogy valóban ott lehessen az ExCeL csarnokban szombaton rajtoló sportági csúcsesemény résztvevői között. Tudniillik nem dúskál anyagiakban, így előbb össze kellett gyűjtenie a megfelelő olimpiai felkészüléshez és az angliai utazáshoz kellő összeget.

“Úgy számoltam, hogy két és fél ezer dollár kell a londoni úthoz, aztán a különböző nagylelkű adakozók jóvoltából 19 ezer jött össze, úgyhogy a mostani játékok után sem kell abbahagynom a súlyemelést, hanem edzhetek tovább” – nyilatkozta az olimpiai sajtószolgálatnak az amerikai emelő, aki elárulta, volt úgy, hogy azért nem tudott tréningre menni, mert nem volt pénze autója megtankolására.

“Az adományoknak köszönhetően most már fedezni tudom azokat a kiadásokat, amelyek a felkészülésemhez, így az edzőm megfizetéséhez szükségesek. Boldog vagyok, mert London után is súlyemelő maradhatok” – mondta.

Jancsó Kornél, az MTI különtudósítója jelenti.

MTISporthírek