London 2012 – Deák Bárdos győzelemmel kezdett

Akt.:
London 2012 – Deák Bárdos győzelemmel kezdett
London, 2012. augusztus 6., hétfő (MTI) – Deák Bárdos Mihály győzelemmel kezdett a kötöttfogású birkózók 120 kilós súlycsoportjában, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a londoni olimpia hétfői versenynapján.

A negyedik olimpiáján szereplő nehézsúlyú birkózó a kínai Liu Tö-li (Liu Deli) ellen lépett először szőnyegre az ExCeL központban. A statisztika és a rutin az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 37 éves Deák Bárdos mellett szólt azzal együtt is, hogy öt évvel fiatalabb ellenfele 2007-ben Ázsia-bajnok volt.

Az első másfél perc tusakodása után a kékmezes magyar birkózónak kellett lemennie térdelő helyzetbe. Bár ellenfele többször is megemelte őt, akciót nem tudott csinálni, így Deák Bárdos 1-0-ra nyerte a menetet.

A következő menetben viszont ugyanilyen arányban a kínai bizonyult jobbnak, kihasználva Deák Bárdos megcsúszását mögékerüléssel szerzett pontot.

A harmadik menetben másfél perc után jött a sorsolás, s megint Deák Bárdos került térdelő helyzetbe. Liu Tö-li azonban szabálytalanul keresett fogást rajta, a bíró ezért megintette, amivel a magyar birkózó nyerte ezt a szakaszt (2-0) és a meccset.

Deák Bárdos a nyolc közé jutásért a 2010-ben Eb-harmadik svéd Johan Eurennel találkozik, aki a kazah Nurmahan Tyinyalijev ellen nyert két menetben.

 

MTI