London 2012 – Bor Barna vigaszágon, két országos csúcs a medencében

Budapest, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) – Bor Barna két megnyert mérkőzés után a negyeddöntőben alulmaradt, ezzel a vigaszágra került a londoni olimpia cselgáncstornájának +100 kg-os kategóriájában.

A tavalyi nyílt világbajnokságon ezüstérmes, az elmúlt három Európa-bajnokságon egyformán második paksi dzsúdós előbb a jukót érően kétszer megintett holland Luuk Verbijt győzte le, majd ipponnal a marokkói el-Mehdi Malkit múlta felül, de a nyolc között ő kapott ki két intés miatt a legutóbbi két vb-n ezüstérmes német Andreas Tölzertől. Bornak a vigaszágon két mérkőzést kell nyernie a bronzérem megszerzéséhez.

Az úszóknál a Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállítású 4×100 méteres vegyesváltó 3:34.44 perces országos csúccsal bejutott – mégpedig a hetedik helyen – a szombat esti fináléba. A 3:34.57-es régi rekordot májusban, a debreceni Európa-bajnokságon érte el a magyar kvartett, amelyben akkor Cseh helyett Bernek Péter szerepelt. A staféták első emberének ideje is hitelesíthető, így Cseh 100 m háton úszott 53.78 mp-es eredménye is országos csúcs. Az 53.88-as korábbit ugyanő még 2009. június 28-án ért el az országos bajnokságon.

Délelőtti úszásával Gyurta Gergely 12., Kis Gergő pedig 19. lett 1500 m gyorson, míg a Verrasztó Evelyn, Sztankovics Anna, Jakabos Zsuzsanna, Dara Eszter összeállítású négyest a női 4×100 méteres vegyesváltók küzdelméből kizárták rossz váltás miatt.

A sportlövőknél Sidi Péter szétlövésben maradt le a fináléról a kisöbű szabadpuska fekvő számában – 11. lett -, a súlylökő Kürthy Lajos pedig a 21. helyen zárt.

MTI



További hírek a Sport kategóriából