London 2012 – Bor Barna kikapott, vigaszágra került

Akt.:
London, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) – Bor Barna a negyeddöntőben kikapott, ezzel a vigaszágra került a londoni olimpia cselgáncstornájának +100 kg-os kategóriájában.

A paksi dzsúdósnak két magabiztos győzelem után a világranglista második helyén álló, a legutóbbi két vb-n ezüstérmes német Andreas Tölzer ellen kellett küzdenie az elődöntőért.

A meccsen a tavalyi nyílt világbajnokságon ezüstérmes, az elmúlt három Európa-bajnokságon egyformán második Bort passzivitás miatt gyorsan megintették, majd a meccs felénél riválisával közösen figyelmeztették, s ez – mivel neki a második volt – jukót ért ellenfelének. Ezt követően csak teltek a másodpercek, a 145 kg-os német pedig mozdíthatatlanul állt a lábán, így Bor értékelhető akció nélkül zárt, s mivel a német megúszta újabb intés nélkül, ő került az elődöntőbe.

A magyar dzsúdósra a vigaszágon a brazil Rafael Silva – Bor korábbi paksi edzőtársa – vár. Amennyiben Bor továbbjut, akkor a bronzéremért folytathatja szereplését, ha viszont kikap, a hetedik helyen zár.

 

MTI