London 2012 – A kínaiak szerint az amerikaiak sok ördögi dolgot tesznek

London, 2012. augusztus 1., szerda (MTI) – Egyre komolyabb indulatokat gerjeszt az egyik amerikai úszóedző, John Leonard korábbi nyilatkozata, mely szerint felettébb gyanús, hogy a 16 éves kínai Je Si-ven (Ye Shiwen) hihetetlen világcsúccsal nyert női 400 m vegyesen a londoni olimpián.

A tréner vádjaira a kínaiak korábbi csapatorvosa, Csen Csang-hao (Chen Zhanghao) – aki három olimpián is közreműködött – keményen válaszolt.

“Az amerikaiak nagyon rosszak, sok ördögi dolgot tesznek, de magukról nem beszélnek. Michael Phelps hét világcsúcsot úszott, ez normális? Nekem is gyanús Phelps, de nincs bizonyítékom.”

Csiang Csi-hszüe (Jiang Zhixue), a kínai doppingellenes testület vezetője visszautasította Leonard vádjait, kiemelve, hogy mióta a csapat megérkezett Londonba, több mint száz doppingellenőrzésen estek át a sportolók.

“Mi soha nem kérdőjeleztük meg Phelps teljesítményét, amikor nyolc aranyat nyert Pekingben” – mondta Csiang Csi-hszüe.

Leonard nyilatkozatától egyébként az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) is egyértelműen elhatárolódott. A testület arra hívta fel a figyelmet, hogy az edző nem alkalmazottja és nem képviselője az USOC-nak, és nem tagja az amerikai delegációnak, illetve az úszócsapatnak sem.

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Címkék: , , ,