London 2012 – A kézilabdatorna nevezési szabályai

Budapest, 2012. július 2., hétfő (MTI) – A Nemzetközi Kézilabda Szövetség tájékoztatta a Magyar Kézilabda Szövetséget (MKSZ) a londoni olimpia nevezési szabályairól, és ennek alapján 14 játékos, valamint egy tartalék nevezhető.

 

Az MKSZ MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a férfi torna teljes időtartama alatt sérülés vagy különleges körülmény esetén a tartalékot be lehet cserélni a 14-es listán szereplő játékos helyett, de visszacserére már nincs lehetőség.

A tartalék játékoson túl, kizárólag a csoportmérkőzések időtartama alatt, sérülés vagy különleges körülmény esetén a bő keretből be lehet cserélni egy embert a 14 fős listán szereplő játékos helyett. Ezen felül pedig ugyanezen okok esetén kapust a torna során bármikor be lehet cserélni a bő keretből a 14-es keretben szereplő kapus helyett.

Az olimpiára utazó csapatot jövő hétfőig jelöli ki Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A kerethirdetés után a válogatott még három felkészülési mérkőzést játszik az olimpiáig: július 14-én Magyarkanizsán a szerbekkel, július 19-én Szegeden a tunéziaiakkal, majd három nappal később Dunkerque-ben a franciákkal találkozik.

A magyar férfi kézilabda-válogatott bő olimpiai kerete:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (SG Flensburg, német), Nagy László (FC Barcelona, spanyol)

Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia)

Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Pérez Carlos (MKB Veszprém KC), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

 

 

sgj \ scp \ bpt

 

MTI

Címkék:


Sporthírek