Loki-szurkolók balesete: fellebbezett az ítélet ellen a kamionsofőr

Akt.:
Loki-szurkolók haltak meg abban a balesetben, melynek okozásával lengyel kamionsofőrt vádolnak (képünkön a férfi mellett a fordításban segédkező tolmács látható)
Loki-szurkolók haltak meg abban a balesetben, melynek okozásával lengyel kamionsofőrt vádolnak (képünkön a férfi mellett a fordításban segédkező tolmács látható) - © Fotó: Matey István
Berettyóújfalu - Nem jogerős a három halálos áldozatot követelő baleset miatt elítélt lengyel sofőr ügyében a Berettyóújfalui Járásbíróságon hozott ítélet, miután védője fellebbezett – közölte a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére pénteken Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Elsősorban felmentést, másodsorban enyhítést szeretne, az ügyész viszont súlyosítást kért. Mint arról írtunk, első fokon három év letöltendő fogházbüntetésre ítélték a férfit, miután a kamionja pótkocsijáról 2016 februárjában lerepült két, rossz csavarokkal rögzített kerék, majd az egyik a Békéscsabáról hazafelé tartó Loki-szurkolók autójának csapódott Berettyóújfalu és Derecske között a 47-es úton. A bíróság szerint a pótkocsi olyan rossz állapotban volt, hogy azzal el sem lehetett volna indulni.

HBN–SZZSL


Loki-szurkolók balesete: bűnösnek mondták ki a kamionsofőrt

Három, Békéscsabáról hazafelé tartó szurkoló vesztette életét a 2016 februárjában történt balesetben. A lengyel sofőr hiába cserélt kereket, 12 kilométer után azt is elengedték a csavarok.