Loki: pedig meglehetett volna…

Akt.:
Loki: pedig meglehetett volna…
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A Loki vezetett a Vidi ellen a székesfehérvári stadionban, azonban mégis pont nélkül távozott.

A kéthetes bajnoki szünet után a címvédő otthonában, a Vidi FC vendégeként lépett pályára a DVSC alakulata. A hajdúságiaknál visszatérhetett csatasorba Bódi Ádám, a játékmester sérülése után játszhatott újra, és a szurkolók méltán bíztak benne: ez jót tesz a Lokinak.

A cívisvárosiak azzal a nem titkolt szándékkal utaztak el, hogy minimum egy pontot szerezzenek a forduló rangadóján.

Az első percekben Milanov került helyzetbe, a fejesét Nagy Sándor remek mozdulattal hárította. A székesfehérváriak irányították a játékot, a lokisták ekkor inkább a védekezéssel voltak elfoglalva. Válaszként Ferenczi János lőtt közelről fölé. Nem volt túl élvezetes a játék, de a döntetlen állásnak inkább a piros-fehérek örülhettek. Várható volt, hogy Herczeg András mentálisan tovább erősíti a szünetben csapatát, ugyanis benne volt a levegőben a debreceni gólszerzés lehetősége is.

Szép szabadrúgás

Úgy indult a második játékrész, ahogy az előző abbamaradt, Futács Márkó próbálkozását védte a DVSC kapusa, Nagy. Alig tíz perce ment a félidő, amikor megszerezte a vezetést a Debrecen. Tőzsér Dániel végzett el jó húsz méterről egy szabadrúgást, és mesteri mozdulattal a hiába vetődő kapus mellett a bal alsóba tekert.

Ezt követően a Vidi igyekezett felpörgetni a tempót, és beszorítani Varga Kevinéket. Ez hamar sikerült is, egy ordító helyzetet Scsepovics rontott el, nem sokkal ment mellé a labda.

Bár a Loki is elkószált olykor az ellenfele kapuja elé, továbbra is a Vidi dominált, s ekkor már levegőben lógott az egyenlítés.

Zsóri egyenlíthetett volna

Minderre a 77. percig kellett várni, amikor Scsepovics szánta el magát lövésre, és az egyik játékoson megpattanó labda utat talált a hálóba. A gól még inkább a hazaiakat hozta lázba, a Loki nagyon beszorult, és pár perc múlva jött a győztes hazai találat. A 84. minutumban előbb a Vidi eltalálta a kapufát, majd jó ütemben érkezett Pátkai, és közelről gól lőtt.

Az utolsó előtti percben Zsóri fejjel még kiegyenlíthetett volna, de labdáját Kovácsik védte.

A Debrecen sajnálhatja, hogy nem szerzett pontot, ugyanis a meccsben sokáig egyenrangú partner volt. A Vidi végül bedarálta ellenfelét, de a Loki nagyobb koncentrációval nem kapott volna ki.

TN


MOL Vidi FC vs. DVSC
Debrecen, Székesfehérvár - A MOL Vidi FC 2-1-es győzelmet aratott a Debrecen fölött a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában, szombaton. A mérkőzés első 10 perce egyértelműen a MOL-Vidié volt, sőt egy ordítóan nagy helyzetből a vezetést is megszerezhette volna a hazai csapat, Nagy azonban hatal...

Herczeg András
Debrecen, Székesfehérvár – A MOL Vidi FC vs. DVSC (2-1) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Marko Nikolics és Herczeg András értékelte a látottakat. Herczeg András: A vezető gól után magunkra húztunk a Vidit, kevesebb támadást tudtunk vezetni, mint az első félidőben. Nem tudtunk a védők mögé ...

MOL Vidi FC vs. DVSC
Debrecen, Székesfehérvár - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 26. fordulójában a Debreceni VSC csapata a MOL Vidi FC együtteséhez látogatott szombaton 19.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 26. forduló ...