Loki: kiélezett meccs várható

Akt.:
Loki: kiélezett meccs várható
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A debreceni futballisták a nagy rivális Újpestet fogadják az NB I első tavaszi fordulójában szombaton.

Szűk egy hónappal ezelőtt, január 3-án állt munkába a DVSC legénysége a téli szünetet követően, és most szombaton 17 órától már itt is az első bajnoki: az Újpest gárdája lesz az ellenfél a Nagyerdei Stadionban.

A Loki vezetőedzőjét, Herczeg Andrást kérdeztük arról, miként értékeli a csapat felkészülését.

Nem foghatják rá

– Bármit lehet ilyenkor mondani, ám majd a tétmérkőzéseken fog eldőlni, hogy miként sikerült dolgoznunk az elmúlt hetekben – mondta nyíltan a tréner a Naplónak. – Voltak nehézségeink, Kusnyír Erik a viszonylag rövid felkészülés első tíz napján nem tudott velünk edzeni, Albion Avdijaj is sokat kihagyott, ők jelenleg nincsenek 100 százalékos állapotban. Ráadásul az utolsó héten megsérült Csősz Richárd és Aleksandar Jovanovic is, ők is érzékeny veszteséget jelentenek a számunkra, ráadásul Varga Kevin sárga lapok miatt nem játszhat az Újpest elleni találkozón. Azonban annyira fontos ez a meccs, hogy kár lenne ezen rágódni. „Hatpontos” találkozó vár ránk, az Újpest az utóbbi időben sok borsot tört az orrunk alá. Kiegyenlített összecsapásokat játszottunk, de valahogy a végén mindig feléjük billent a mérleg nyelve. Nem bánnám, ha most ez megváltozna és mi tudnánk nyerni – fogalmazott Herczeg, aki szerint a felkészülési mérkőzésekből túl sok tanulságot nem lehet levonni. – Nyilván a lila-fehérek elleni rangadó nem hasonlítható össze az edzőmeccsekkel. Játékterhelés szempontjából hasznosak ezek a találkozók, de olyan elemeket nem igazán lehet gyakorolni, amelyekre majd szükség lesz szombaton. Kiélezett mérkőzésre számítok, egy agresszív felfogásban pályára lépő Újpesttel. Fontos lesz, hogy mentálisan „ott legyünk”, és ne veszítsük el a test a test elleni küzdelmeket a pályán. Nem mindegy, hogy miként kezdjük a tavaszt, ráadásul a fővárosiak közvetlen riválisaink, tehát kiemelten fontos kilencven perc előtt állunk. Nagyon szeretnénk nyerni – mondta a szakember.

Ön szerint mi lesz a DVSC vs. Újpest mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A DVSC szerdán tudott először füvön gyakorolni, csütörtökön pedig a meccs helyszínén tréningeztek a fiúk.

– Igen, a stadionban edzettünk, és jó állapotú talaj fogadott minket. A rövid felkészülés miatt úgy döntöttünk, hogy ezúttal nem utazunk el, a két nap oda-, két nap visszautat inkább munkával töltöttük itthon. Ha február végén kezdődött volna a szezon, mi is elmentünk volna edzőtáborba, megtörtük volna a monotóniát, de ilyen rövid idő alatt nem akartunk utazni. Kicsit kemény volt a tél januárban, de erre nem foghatjuk a későbbi szereplésünket. Oda kell tenni magunkat maximálisan, mert kiemelt jelentőségű ütközet jön.

TN


Debrecen - Február első szombatján, délután öttől hazai pályán kezdi meg tavaszi szereplését a DVSC labdarúgócsapata, amely az Újpestet fogadja. A nyitány újdonsága, hogy ezúttal nem kell regisztrálniuk a nézőknek, akik közül idén sokan vettek tavaszi bérletet. Aki még ezután szeretne féléves áll...