Loki: jön Kelet-Magyarország kézilabdás El Clásicója

Akt.:
Loki: jön Kelet-Magyarország kézilabdás El Clásicója
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Triffa Ágnes szerint a Békéscsaba csapatként funkcionál jól.

A viharsarkiak ellen vívja meg a Loki első hazai mérkőzését a női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjában, pénteken 18 órától csap össze a DVSC Schaffler a Békéscsabával a Hódosban, amelyről élőben tudósítunk a Hajdú Online-on.

A nyitányon, múlt hétvégén nem tudott nyerni a Debrecen Siófokon, ahogy arra számítani lehetett, a sztárjátékosoktól hemzsegő Balaton-parti együttes szinte végig uralta a mérkőzést, és végül magabiztos, 35–18-as sikert aratott. A csabaiak ellenben győzelemmel kezdtek, a Budaörs csapatát verték otthon 31–29-re.

Mint ismert, tavaly a Loki a kilencedik, míg a Békéscsaba a tizenegyedik helyen zárt. A cívisvárosiak oda-vissza megverték a Csabát, december végén a Hódosban 31–28-ra, majd áprilisban idegenben 29–23-ra győztek Varsányi Nóráék.

Ambiciózus fiatalok

A Loki 25-szörös válogatott kapusa, Triffa Ágnes mondta el lapunknak, mire számít pénteken este.

Szeretnénk hazai pályán bizonyítani, annál is inkább, mert a rajtunk nem sikerült jól, nem azt az arcunkat mutattunk, amit az edzőmeccsek során. Várjuk már, hogy a Hódosban szerepeljünk tétmeccsen, én különösen, hiszen jól emlékszem, milyen hangulatot tudnak teremteni a debreceni szurkolók, jó lesz újra átélni – reméljük, jó játékkal tudjuk meghálálni a buzdítást.”

– Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, de ettől még nem lehetünk elbizakodottak, ezt a pályán be is kell bizonyítani! Ez a párharc régóta komoly presztízzsel bír, kis túlzással ez Kelet-Magyarország El Clásicója, így még inkább buzog bennünk a győzni akarás – fogalmazott Triffa Ágnes.

A nagyszerű hálóőr korábban megfordult a Csabánál is, így arról is kérdeztük, tudott-e az aktuális ellenfelükről olyan információkat megosztani csapatával, mely a hasznukra lehet. – Elmondtam nekik, hogy a Békéscsaba csapatként erős, tele van ambiciózus fiatalokkal, akiket azért el lehet bizonytalanítani – nyilatkozta a cerberus, aki a nyáron Kisvárdáról tért vissza korábbi sikerei helyszínére. Mint megtudtuk, jó emlékekkel távozott, így szívesen igazolt ismét a DVSC-be, ahol remekül érzi magát.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából